آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep

اخبار موسسه

عقد قرارداد مديريت HSE پروژه انتقال برق کارون با شرکت مهندسي امکان الکتريک

موسسه با شرکت مهندسي امکان الکتريک به عنوان پيمانکار اصلي اجراي خط انتقال برق 100 کيلومتر قرارداد مديريت HSE امضا نمود. کارفرماي اين پروژه شرکت توسعه و مهندسي نفت مي باشد.

تفاهمنامه آموزشي و پژوهشي موسسه با دانشکده نفت تهران دانشگاه صنعت نفت

موسسه در تاريخ 94/1/31 با دانشکده نفت تهران وابسته به دانشگاه صنعت نفت تفاهمنامه همکاري در زمينه برگزاري دوره هاي آموزشي مشترک، سمينارها و همايش هاي تخصصي و ساير فعاليت هاي علمي در حوزه ايمني، سلامت و محيط زيست امضا نمود.


توسعه و حفاري چاه هاي نفتي هورالعظيم، با رعايت اصول زيست محيطي
تاریخ ارسال : 1394/2/16

مدير اچ.اس.اي شرکت مهندسي و توسعه نفت با تشريح روند اکتشاف و حفاري چاه هاي نفتي هورالعظيم تاکيد کرد: فعاليت هاي نفتي در اين تالاب با رعايت اصول زيست محيطي انجام شده و در سال هاي اخير تمام مراحل توسعه ميدان نفتي آزادگان در بخش هاي زنده و داراي آب تالاب، اجرا شده و هيچ بخشي از آن خشک نشده است.

 

به گزارش گروه اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»؛ اکتشاف و حفاري چاه هاي نفتي در تالاب هورالعظيم به عنوان عامل تخريب اين تالاب و بروز ريزگردها شناخته مي شود و هر از چندگاهي برخي مسوولان و نهادها با اشاره به اين موضوع، خواستار عمل کردن وزارت نفت به تعهدات خود مي شوند.
 

با توجه به اينکه توسعه و حفاري ميادين نفتي واقع در اين منطقه برعهده شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) قرار دارد، براي اطلاع از سهم نفت در تخريب تالاب هورالعظيم به سراغ مدير اچ اس اي (بهداشت، ايمني و محيط زيست) شرکت متن رفته و جريان را از وي جويا شده ايم.
 

الهام اردلاني اظهار داشت: در هفته هاي اخير، برخي ادعاها در خصوص تاثير حفاري ميادين غرب کارون در خشک کردن هورالعظيم و ايجاد ريزگردها و آلودگي هواي استان خوزستان مطرح مي شود که اين موضوع صحت ندارد.
 

وي با بيان اينکه حفاري ميادين نفتي غرب کارون ارتباطي به ريزگردهاي خوزستان ندارد، گفت: زماني که شرکت ايمپکس ژاپن براي توسعه ميدان نفتي آزادگان وارد شد، قسمت جنوبي تالاب هورالعظيم و حوضچه هاي سه، چهار و پنج خشک بود، اما قسمت شمالي آن داراي آب بود.
 

مدير اچ اس اي شرکت متن با خاطرنشان کردن اينکه بررسي نقشه هاي ماهواره اي تالاب هورالعظيم در سال 2000 به خوبي نشاندهنده وضعيت اين تالاب است، افزود: در سال هاي اخير تمام مراحل توسعه ميدان نفتي آزادگان در بخش هاي زنده و داراي آب تالاب، اجرا شده و هيچ بخشي از آن خشک نشده است.
 

اردلاني با بيان اينکه براي حفظ محيط زيست اين تالاب در برخي موارد از جاده هاي باقي مانده از دوران دفاع مقدس استفاده شده است، گفت: به جز موارد جزيي، هيچ جاده جديدي در بخش شمالي تالاب احداث نشده و جاده هاي مربوط به دوران دفاع مقدس که توسط نيروهاي نظامي احداث شده بود، بازسازي شده اند.
 

وي با تاکيد بر اينکه در احداث جاده هاي جديد، کاملا اصول زيست محيطي رعايت شده است، گفت: 244 آبراهه نيز در زير جاده ها و براي ارتباط بخش هاي مختلف تالاب با يکديگر ايجاد شده که اين آبراهه ها باعث گردش آب دربخش هاي مختلف تالاب مي شوند. 24 آبراهه نيز اخيرا احداث شده و قرار است که 24 آبراهه ديگر به زودي احداث شود.
 

مدير اچ اس اي شرکت متن با اشاره به نقش کاهش آب ورودي از طرف عراق در کمبود آب در بخش هايي از هورالعظيم، اظهار داشت: عراق 30 دريچه در تالاب نصب کرده که مانع ورود آب به ايران مي شود. همچنين دولت عراق در سال 1991 و در دوران جنگ اول خليج فارس، با هدف اسکان آوارگان جنگ زده، بخش هاي بزرگي از تالاب را خشک کرد.
 

وي خاطرنشان کرد: سازمان ملل نيز با اشاره به خشک کردن 90 درصد تالاب توسط دولت عراق، از اين اقدام به عنوان بحران زيست محيطي نام برده است.
 

مدير اچ اس اي شرکت متن افزود: البته دولت عراق برنامه اي را براي احياي تالاب تدوين کرده که مي تواند به احياي تالاب کمک کند. اجراي اين طرح توسط عراق مي تواند زمينه اقدام مشترک دو کشور در احياي تالاب را فراهم کند.
 

اردلاني با تاکيد بر عزم وزارت نفت براي رعايت اصول زيست محيطي و جلوگيري از تخريب تالاب هورالعظيم، از آزادسازي آب در تالاب، پس از پايان عمليات حفاري خبر داد و گفت: براساس برنامه جامع مديريت محيط زيست غرب کارون که در ارديبهشت ماه سال گذشته به تصويب رسيد، قرار است در سال 2016 و همزمان با پايان توسعه ميادين غرب کارون، آب در تمام تالاب رها شود.
 

مدير اچ اس اي شرکت متن در بخش ديگري از اظهارات خود به ورود زهاب هاي طرح نيشکر خوزستان به تالاب اشاره کرد و گفت: با وجود اينکه اين زهاب ها، درياچه هاي مصنوعي ايجاد کرده و زيستگاه برخي پرندگان شده است، اما مي تواند باعث فرسايش و آلودگي خاک منطقه شود.
 

اردلاني در بخش ديگري از اين گفت وگو با اشاره به بررسي منشاء ريزگردهايي که باعث آلودگي هواي استان خوزستان شده اند، اظهار داشت: ريزگرد تالابي حاوي پلانگتون است، اما ريزگردهايي که از عراق وارد ايران مي شوند از خشکي آمده و فاقد پلانکتون هستند و بررسي ريزگردهاي وارد شده به کشور نشان داد که منشاء 90 درصد اين ريزگردها، ارتباطي به تالاب ندارد.
 

عبدالرضا حسين نژاد مديرعامل شرکت مهندسي وتوسعه نفت نيز روز گذشته درواکنش به اين انتقادات اظهار داشته بود: وضع طوري شده که اگر در کرمان هم غباري وجود داشته باشد به گردن نفت در غرب کارون مي اندازند، در صورتي که در اين مدت ورودي آب از کرخه کم شده و سدهاي ايجاد شده در ترکيه ورودي آب به هورالعظيم را محدود کرده است.
 

وي با بيان اينکه دريچه حوضچه هاي موجود در هورالعظيم هم اکنون باز است، اما اين حوضچه ها ورودي آبي ندارند و تنها با زه آبهاي ناشي از کشت و صنعت نيشکر خوزستان پر مي شوند، خاطرنشان کرد: درعين کيفيت خاک از زمان جنگ تحميلي در اين مدت کم شده و چسبندگي پيشين را ندارد و با هر بادي گرد و غبار بلند مي شود.
 

مديرعامل شرکت مهندسي وتوسعه نفت با بيان اينکه همه مي خواهند ديوار نفت را کوتاه کنند و از آن بالا بيايند، افزود: همه جاده هاي ما از زمان جنگ وجود داشته و ما آنها را بهسازي کرده ايم و درعين حال وزير نفت بارها تاکيد کرده که نمي خواهيم به قيمت توليد نفت، محيط زيست را آلوده کنيم