آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep

  •  » مطالب علمي
  •  » بهداشت حرفه اي
  • پنج گام مهم در اولين روزهاي کاري يک کاردان يا کارشناس بهداشت حرفه اي

    گام اول : خودتان را به مديرتان معرفي کنيد .
    شرح آنکه چه تحصيلاتي ، چه اطلاعاتي و از همه مهم تر چه مهارتهايي داريد براي مديريت بسيار مهم است البته فراموش نکنيد پس از مشغول شدن بکار بايستي در صدد اثبات ادعاها و گفته هايتان بر آييد يعني مهارتها ، اطلاعات و دانسته هايتان را به بهترين وجه ممکن بکار بنديد و سعي کنيد همواره فردي متفاوت از ديگران باشيد .
     
     گام دوم :خط مشي و هدف خود را در محيط کاربطور واضح و روشن شرح دهيد .
    اين روش علاوه برآنکه مديران و سرپرستان را نسبت به وجود يک کارشناس يا کاردان بهداشتي خوش بين مينمايد ، باعث تقويت روحيه و بالا رفتن ميزان اعتماد به نفس و خودباوري شما ميگردد. در وهله اول هدف بلند مدت بهداشت حرفه أي را بيان کرده و براي نيل به آن اهداف کوتاه مدت خود را نيز مشخص سازيد ، سپس براي دستيابي به اين اهداف راهکارهاي خود را مدون سازيد . در خصوص اهداف بلند مدت وکوتاه مدت در گام پنجم بيشتر بحث خواهيم کرد .
    تعيين افرادي را که در گروه و تيم بهداشتي کارخانه با شما بايد همکاري نمايند ، فراموش نکنيد. اين اقدام اهميت و بزرگي کار شما را بيش از پيش نمايان ميسازد .
     
    گام سوم : منابع اطلاعاتي به روز و قابل دسترس در محل کار داشته باشيد .
     کتابها و جزوات درسي و دانشگاهي ،قوانين کار و تامين اجتماعي ، دستورالعملها و مقررات کارخانه ، نشريات مختلف بخصوص با موضوعات بهداشتي – ايمني و مديريت بهترين منابع اطلاعاتي شما هستند . البته دسترسي به اينترنت در صورتيکه بتوانيد اطلاعات مورد نيازتان را استخراج کرده و مورد استفاده قرار دهيد يا به ديگران عرضه کنيد بسيار عالي است .
    بخش اعظمي از شخصيت شغلي شما در محيط کار و بر اساس تجارب و اطلاعات و مهارتهاي شما شکل ميگيرد .
     
     گام چهارم : به قلب محيط کار و ميان کارکنان برويد .
    رمز موفقيت يک کارشناس يا کاردان بهداشت حرفه أي اين است :
    آگاهي و اطلاع کامل از محيط کار و کارکنان و آنچه ميان محيط کار و کارکنان ميگذرد
    براي انجام چنين اقدام بزرگي بايد از تيم بهداشتي ( که قبلا تشکيل داده ايد ) کمک بگيريد . 
    I.  مراحل دسترسي به اطلاعات جامع بهداشتي – ايمني محيط کار به اين شرح است : تهيه و دردسترس بودن نقشه ساختمانها و کارگاهها
    II.  تهيه و در دسترس بودن اطلاعات آماري کارخانه بخصوص حوادث شغلي در 5 سال گذشته  
    III. مشخص کردن نقاط پر خطر ( حادثه آفرين و بيماريزا ) روي نقشه کارخانه
    IV.  تهيه و در دسترس بودن گزارش کامل بهداشتي- ايمني کارخانه . اين گزارش هرچند وقت يکبار بايد مورد تجديد نظر قرار گيرد و تغييرات لازم بر آن اعمال شود.   
    V.  اندازه گيري و ارزيابي آلاينده ها در محيط کار . اگر امکان اندازه گيري آلاينده ها برايتان ممکن است اينکار را انجام دهيد و جدولي از ميزانهاي بدست آمده و مقادير مجاز تهيه کرده و به گزارش کارخانه اضافه نماييد . همچنين نقاطي را که مقادير آلاينده ها درآنجا بيش از حد مجاز است روي نقشه کارخانه مشخص کنيد.
     تهيه مدارک بهداشتي کارکنان . مدارک بهداشتي کليه کارکنان کارخانه ( اعم از رسمي و پيمانکار ) بايستي تهيه ، جمع آوري ، ثبت و بايگاني گردد . اين مدارک همواره بايستي در دسترس کارکنان بهداشتي کارخانه باشد .
     
    گام پنجم : تعيين راهکارهايي براي نيل به اهداف بلند مدت و کوتاه مدت بهداشت حرفه اي
    هدف بلند مدت بهداشت حرفه أي در سراسر دنيا اين است : برقراري ، حفظ و بالابردن سلامت جسمي رواني و اجتماعي تمام شاغلين در همه مشاغل
    و اهداف کوتاه مدت گروه بهداشتي – ايمني کارخانه براي رسيدن به هدف نهايي به اين شرح است:
     
    1. تشکيل پرونده هاي بهداشتي براي کليه کارکنان ( رسمي ، پيمانکار ، مديران )
    2.  برگزاري دوره هاي متناوب آموزش بهداشتي- ايمني با موضوعات مورد نياز کارکنان ( اول مديران و سرپرستان سپس کارکنان رسمي و پيمانکاران )
    3. انجام اقدامات کنترلي در جهت کاهش آلاينده ها و مخاطرات ( اقدامات پيشگيرانه و اصلاحي )
    تيم بهداشتي
    – ايمني شما براي دستيابي به هر يک از اين اهداف ، بايستي راهکارهاي مدون و قابل اجرا در محل کار تهيه نمايد . همچنين در صورت عدم تحقق اهداف ، موانع موجود را دقيقا مشخص کرده و در جهت بر طرف ساختن آنها راه چاره بجويد.
     
    منبع : http://hse-iranian.mihanblog.com/post/2