آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



آلودگي‌هاي شيميايي حيات دلفين‌ها را تهديد مي‌كند
تاریخ ارسال : 1390/2/11

كارشناس دفتر زيست‌بوم‌هاي دريايي سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت: عمليات كميته امداد و نجات پستانداران دريايي مانند فعاليت سازمان هلال احمر است و در صورت وقوع حادثه‌اي دريايي با همكاري و اطلاع‌رساني افراد محلي، كارشناسان و اعضاي كميته به نجات اين حيوانات مي‌شتابند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ شهرام نوربخش در كارگاه آموزشي "حفاظت، امداد و نجات پستانداران دريايي"، اظهار كرد: پس از مرگ دلفين‌ها در سال 86، حساسيت‌هايي درباره حفظ اين جانور دريايي ايجاد شد؛ هشت نوع دلفين در آب‌هاي خليج فارس وجود دارد كه اين موجودات با جذب توريست‌ها، موجب رونق اقتصادي منطقه مي‌شوند.

وي افزود: دلفين‌ها از نظر تحقيقاتي داراي ارزش بسياري هستند و سلامت آنها، نشان‌دهنده سلامت منطقه است؛ شرايط آب و هوايي، آلودگي آب، سموم طبيعي، اختلالات جهت‌يابي، دنبال كردن طعمه تا ساحل، وابستگي اجتماعي، دنبال شدن توسط دشمن دريايي و صيد و صيادي از مهمترين دلايل مرگ و مير دلفين‌ها است.

نوربخش تصريح كرد: با نزديك شدن مد به ساحل، دلفين‌ها در جزر دريا به دام مي‌افتند و حادثه سال 86 ناشي از اين موضوع بود؛ آلودگي‌هاي شيميايي حاد و آلودگي‌هاي نفتي نيز بر سلامت دلفين‌ها تاثير منفي دارد و حيات اين جانداران را تهديد مي‌كنند.

كارشناس دفتر زيست‌بوم‌هاي دريايي سازمان حفاظت محيط زيست كشور خاطرنشان كرد: اجتماعي بودن دلفين‌ها يكي ديگر از دلايل مرگ و مير آنهاست، زيرا اين موجودات به صورت گله‌اي به دنبال دلفين پيش‌رو حركت مي‌كنند و در صورتي كه اين دلفين در ساحل گرفتار شود، بقيه دلفين‌ها هم در ساحل مي‌مانند.

وي ادامه داد: با اطلاع و آگاهي از عوامل تهديدكننده دلفين‌ها، مي‌توان شرايط امداد و نجات اين موجودات را فراهم كرد.

نوربخش با بيان اين‌كه در سال 86، در يك مرحله 79 دلفين و در مرحله دوم نيز 73 دلفين از بين رفتند، گفت: ايجاد شبكه امداد و نجات، به حداقل رساندن خطرات، نجات دلفين‌هاي زنده و استفاده از منابع اطلاعاتي و افزايش اطلاعات عمومي از مهمترين اهدافي است كه در دستور كار قرار دارد./***