آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



بيش از 40 هزار حلقه چاه غير مجاز در حوزه درياچه اروميه وجود دارد
تاریخ ارسال : 1394/3/28

مراغه – ايرنا - معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: بيش از 40 هزار حلقه چاه غيرمجاز در حوزه درياچه اروميه وجود دارد که حدود 14 هزار حلقه آن در اين استان است.

ايوب ايراني فام، روز پنجشنبه در مراسم تجليل از توليدکنندگان و بهره برداران برتر بخش کشاورزي شهرستان هشترود افزود: هم اکنون از سوي سازمان آب منطقه اي آذربايجان شرقي اقدام هاي قانوني براي برخورد با متخلفان استفاده غيرمجاز از منابع آبي انجام مي شود و با افرادي که چاه غير مجاز خود را مسدود نکنند، برخورد قضايي خواهد شد.

وي، بر استفاده بهينه بهره برداران از آب به ويژه آب هاي کشاورزي تاکيد کرد و گفت: با تغيير شيوه سنتي آبياري به سامانه هاي آبياري تحت فشار و کم فشار، مي توان بدون کاستن از ميزان توليد محصول، مصرف آب کشاورزي را به يک سوم کاهش داد.

معاون بهبود توليدات گياهي جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي ادامه داد: بر همين اساس انتظار داريم کشاورزان، شوراهاي اسلامي روستاها و مسوولان استان با جديت اين موضوع را در اولويت برنامه کاري خود قرار دهند.

ايراني فام، با بيان اينکه ارتقاء بهره وري و حاصلخيزي و حفظ منابع پايه با کشاورزي حفاظتي در نهايت به توسعه پايدار منجر مي شود، يادآوري کرد: با استفاده از آبياري باراني در مزارع، به ميزان 70 درصد در مصرف آب صرفه جويي مي شود.

وي با بيان اينکه در سال زراعي جاري پيش بيني مي شود حدود 920 هزار تن گندم و جو از مزارع اين استان برداشت شود، گفت: اين ميزان شامل 800 هزار تن گندم و 120 هزار تن جو است.

ايراني فام، ميانگين وضعيت توليد محصولات زراعي در سال زراعي جاري را خوب ارزيابي کرد و افزود: پيش بيني مي شود توليد محصول گندم و جو هر کدام 15 درصد نسبت به سال گذشته افزايش يابد.

وي، بانک کشاورزي را عامل پرداخت پول محصول گندم کشاورزان اعلام کرد و گفت: بهاي گندم خريداري شده هيچ ربطي با بدهي کشاورزان به بانک ندارد و کشاورزان بدون دغدغه مي توانند پول محصول خود را از بانک دريافت کنند.

مدير جهاد کشاورزي هشترود نيز در اين آيين، کل سطح زير کشت محصولات ديم اين شهرستان را 85 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: پيش بيني مي شود امسال بيش از 75 هزار تن گندم از مزارع اين شهرستان برداشت شود.

اسماعيل کريمي اصل، با اشاره به اينکه هشترود با جذب 62 ميليارد ريال از اعتبارهاي مکانيزاسيون استان، مقام برتر استاني را کسب کرده است، افزود: با اين اعتبار 90 دستگاه تراکتور، دو دستگاه کمباين و 48 دستگاه ادوات کشاورزي خريداري شده است.

وي يادآوري کرد: هم اکنون دو هزار و 250 دستگاه تراکتور در اين شهرستان وجود دارد که 60 درصد آن ها فرسوده و از کارافتاده است.

در اين آيين از توليدکنندگان و بهره برداران برتر بخش کشاورزي هشترود تجليل شد.

عمده محصولات زراعي شهرستان هشترود گندم، جو، نخود، عدس و علوفه بوده و اقتصاد منطقه و درآمد بيشتر مردم بر پايه توليد محصول گندم استوار است.

اين شهرستان از زمان هاي قديم به انبار غله استان شهرت يافته و حدود 90 درصد کشت گندم آن بصورت مکانيزه انجام مي شود.

شهرستان هشترود حدود 85 هزار هکتار اراضي کشاورزي دارد که پنج هزار هکتار آن را باغات به خود اختصاص داده است.

شهرستان هشترود با حدود 70 هزار نفر جمعيت در 120 کيلومتري جنوب شرقي تبريز مرکز آذربايجان شرقي واقع است.