آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



آلودگي هوا خطرناکتر از ايدز و مالاريا سلامت نيوز: آلودگي هوا خطرناکتر از ايدز و مالاريا
تاریخ ارسال : 1394/3/27

سلامت نيوز: نتايج جديدترين تحقيقات نشان مي دهد در صورت رعايت نکاتي که سازمان جهاني بهداشت براي وضع آلودگي هوا تعيين کرده است، سالانه جان دو ميليون انسان در جهان حفظ مي شود.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از خبرگزاري صدا و سيما، بنابر اعلام سازمان جهاني بهداشت، سالانه سه ميليون و دويست هزار نفر از ساکنان کره زمين به علت عوارض ناشي از آلودگي هوا جان خود را از دست مي دهند که رقمي بيشتر از تلفات ناشي از بيماري هاي ايدزومالارياست.

نتايج پژوهشي که روز سه شنبه در مجله علوم و فن‌اوري زيست محيطي منتشر شد، حاکي است با رعايت معيارهايي که سازمان جهاني بهداشت تعيين کرده است مي توان از مرگ بيش از دو ميليون نفر در جهان جلوگيري کرد.

بر اساس نتايج تحقيق محققان دانشگاه تگزاس امريکا، که بيشتر بر روي ذرات معلق در هوا با قطر کمتر از دو و نيم ميکرون (يک هزارم ميليمتر) متمرکز شده اند، بررسي ميزان رعايت معيارهاي تعيين شده براي آلودگي هوا اين امکان را فراهم مي کند تا راهبردهاي مناسب براي افزايش سطح بهداشت عمومي در نقاط مختلف جهان اتخاذ شود.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، ذرات معلقي که کمتر از دو و نيم ميکرون قطر دارند، به راحتي وارد بافت هاي ريه شده و خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي، گرفتگي عروق مغزي و همچنين بيماري هاي تنفسي از جمله سرطان ريه را بالا ببرند.

اين ذرات از انتشار گازهايي در هوا ناشي مي شود که منشا آن سوختن ذغال سنگ در نيروگاه هاي توليد برق، دود ناشي از خودروها و همچنين گازهاي منتشره از صنايع مختلف به شمار مي آيد.

در حالي که بيشتر مردم جهان در مناطقي زندگي مي کنند که تراکم ذرات آلوده کننده هوا در آن کمتر از 10 ميکروگرم در ليتر است، در برخي نواحي کشورهاي چين و هند اين رقم به بيش از 100 ميکروگرم مي رسد.

به باور جوشوا آپت، پژوهشگر دانشگاه تگزاس، اين دو کشور بايد، با در نظر گرفتن نرخ کنوني افزايش جمعيت، دست‌کم 20 تا 30 درصد از ميزان آلودگي هواي خود را بکاهند تا ميزان کنوني مرگ و مير را در سطح کنوني حفظ کنند.

وي گفت: براي دست يافتن به معيار 10 ميکروگرم در ليتر، بايد تدابير بسيار سخت گيرانه تري در کشورهاي چين و هند اتخاذ شود. بر اين اساس، براي آن که ميزان مرگ و مير ناشي از عوارض آلودگي هوا به نصف کاهش يابد، مقامات اين دو کشور بايد تدابير بسيار سختي اتخاذ کرده و نسبت به ميزان آلودگي سال 2010، 68 درصد از تراکم آلودگي هوا را کاهش دهند.

اين در حالي است که در صورت باقي ماندن آلودگي هوا در سطح کنوني، نرخ مرگ و مير در هند 21 درصد و در چين 23 درصد افزايش خواهد يافت.

از سوي ديگر، روند پير شدن جمعيت باعث افزايش شمار جمعيت آسيب پذير در برابر آلودگي هوا مي شود.

72 درصد از سه ميليون و دويست هزار نفري را که سالانه بر اثر آلودگي هوا در جهان جان خود را از دست مي دهند، ساکنان قاره آسيا تشکيل مي دهند. اما در امريکا نيز براي آن که از مرگ سالانه 500 هزار نفر جلوگيري شود، بايد از ميزان کنوني آلودگي هوا 25 درصد کاسته شود.