آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



ثبت ۱۰۰۰ غريق طي ۶ سال فقط در سواحل مازندران
تاریخ ارسال : 1394/3/23

تحليل آمارهاي مرگ و مير حدود هزار نفر طي ۶ سال در درياي مازندران تراژدي غمباري را رقم مي‌زند و هر سال به اندازه جمعيت چند روستاي کوچک در درياي خزر غرق مي‌شوند.

به گزارش بلاغ، هر از گاهي صداي ضجه و شيون مسافراني که براي بهره مندي از جاذبه هاي دريا به مازندران سفر مي‌کنند در ميان امواج گم مي‌شود و در سوگ عزيزانشان در دريا سياهپوش راهي ديارشان مي‌شوند.

هر ساله درياي مازندران به‌طور ميانگين با بلعيدن ۱۵۰ نفر خسارت‌هاي کلاني به کشور مي زند و سرمايه هاي انساني را در کام خود فرو مي‌برد و هر سال اين درياچه قرباني مي‌گيرد.

وجود بيش از ۵۰۰ نقطه کور، کمبود طرح هاي سالمسازي دريا، کمبود ناجيان غريق و نارضايتي آنان از پرداخت نشدن معوقتشان از عوامل نگران کننده است.

امسال حدود ۹۴ طرح سالمسازي دريا در بيش از ۴۷۶ کيلومتر نوار ساحلي درياي مازندران گسترده و فعال شده است اما در کمتر از ۲۰ روز گذشته، شش غريق در اين استان ثبت شده است.

اگرچه آهنگ غريق درياي مازندران در دو سال اخير روند کاهشي به خود گرفته است اما توقف اين روند، مستلزم پوشش نقاط کور، افزايش شمار ناجيان و طرح‌هاي سالم‌سازي

بررسي علل غريق نشان مي‌دهد که بيش از ۹۵ درصد افراد در خارج از محدوده شنا و اجراي طرح هاي سالمسازي دريا، جانشان را از دست داده‌اند

درياست.

بررسي آمارهاي غريق شش سال اخير نشان مي‌دهد که بيشترين شمار غريق در سال ۹۲ و به تعداد ۲۲۴ نفر در درياي مازندران بوده است.

علي عباسي، مديرکل پزشکي قانوني مازندران مي‌گويد: در سال ۸۸ حدود ۱۸۷ نفر در درياي استان غرق شدند که بيشتر آن به تعداد ۳۸ نفر در بابلسر، ۳۰ نفر در نوشهر، ۲۱ نفر ساري، ۲۴ نفر محمودآباد و کمترين نيز به تعداد دو نفر در نکا و بهشهر و يک نفر در آمل بوده است.

وي بيان کرد: شمار غريق در سال ۸۹ يک نفر نسبت به سال قبل از آن افزايش يافت و بيشترين تعداد به ميزان ۳۱ نفر در نوشهر و محمودآباد، ۲۶ نفر در بابلسر، ۲۰ نفر در نور بوده است.

به گفته وي، روند غريق در سال ۹۰ در درياي مازندران کاهش يافت و به ۱۴۶ نفر رسيد و در اين بين بيشترين قربانيان مربوط به درياي نوشهر با ۳۳ نفر، ۲۷ نفر در محمودآباد، ۱۹ نفر در بابلسر و ۱۶ نفر در نور بوده است.

مديرکل پزشکي قانوني مازندران ادامه داد: در سال ۹۱ متاسفانه شمار غريق رشد يافت و به ۲۱۴ نفر رسيد که شهر محمودآباد با ۴۹ نفر رکورد دار شد و شهر بابلسر با ۳۳ نفر، نوشهر با ۲۷ نفر، نور با ۲۵ نفر و ساري نيز با ۳۰ نفر از ديگر مناطق با بيشترين شمار غريق بوده است.

عباسي ادامه داد: در سال نود و دو ۲۲۴ غريق در درياي مازندران ثبت شد که اين بار هم محمودآباد با ۵۹ غريق در صدر قرار گرفت و ۲۹ غريق در نوشهر، ۲۴ غريق در نور، ۳۱ غريق در بابلسر ثبت شد.

روند کاهش غريق در سال ۹۳ با افزايش طرح هاي سالمسازي دريا و افزايش شمار ناجيان غريق و فعاليت در برخي مناطق کور و ممنوعه، کليد خورد و کمترين ميزان غريق در شش سال گذشته

روند کاهش غريق در سال ۹۳ با افزايش طرح هاي سالمسازي دريا و افزايش شمار ناجيان غريق و فعاليت در برخي مناطق کور و ممنوعه، کليد خورد

به تعداد حدود ۱۰۰ نفر و کاهش ۵۲ درصدي در درياي مازندران ثبت شد.

فعاليت طرح هاي سالمسازي درياي مازندران در سال جاري از اول خردادماه شروع شد و در ۲۰ روز گذشته شش غرقي در درياي استان به ثبت رسيد که دو غرقي مربوط به اتباع خارجي بوده است.

آمارها نشان مي‌دهد که سالانه بيش از پنج هزار نفر از غرق شدن در درياي مازندران نجات مي‌يابند و ناآشنايي با فنون شنا و شنا در خارج از طرح هاي سالمسازي دريا مهم‌ترين علل مرگ و مير به شمار مي‌رود.

در حال حاضر، ۱۶۹ نقطه شنا ممنوع و ۴۰۰ نقطه کور در نوار ساحلي مازندران شناسايي شده است که همواره خطر غرق شدن، مسافران اين مناطق را تهديد مي‌کند.

اما حبيب حسين زادگان مديرکل ورزش و جوانان مازندران با بيان اينکه پنج هزار و ۳۶۵ نفر نجات يافته در سواحل درياي مازندران ثبت شده است، افزود: مازندران با داشتن ۴۷۰ کيلومتر ساحل بيشترين استفاده کننده از دريا را دارا است.

مديرکل ورزش و جوانان مازندران تصريح کرد: مازندران به دليل نزديکي به پايتخت و دارا بودن آب و هواي معتدل در ايام نوروز ۱۰ ميليون مسافر را در نوروز پذيرا بود و در طول سال خدمات ملي ارائه مي‌کند.

حسين زادگان با اشاره به ۳ هزارو ۳۲۲ ناجي غريق در استان خاطرنشان کرد: سال گذشته روزانه به طور ميانگين ۶۶۴ نفر در طرح دريا خدمات رساني مي‌کردند.

وي با بيان اينکه ۸۰ درصد از سواحل مازندران حادثه خيز است افزود: براي امسال حدود ۱۰۰ طرح تعريف شده و ساماندهي سواحل داريم.