آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep

  •  » مطالب علمي
  •  » ايمني حريق
  • سيستم هاي اطفاي حريق آشپزخانه

    با تغيير يافتن شيوه هاي آشپزي ، مطمئناً سيستم هاي خاموش کننده کنوني که در بخش هاي آشپزخانه رستورانها نصب مي شوند ، نمي توانند محافظت کافي و رضايت بخشي از حريق را تامين کنند . همچنين سيستم هاي جديد خاموش کننده حريق اگر براساس تست هاي استاندارد متداول ساخته و نصب نشده باشند ، ممکن است صلاحيت کافي را نداشته باشند . به منظور افزايش سطح ايمني در زندگي ، توزيع کنندگان تجهيزات حريق ، صاحبان رستوران ، نمايندگان شرکت هاي بيمه و مأمورين اجراي قانون بايد براي اصلاح اين وضعيت با يکديگر همکاري کنند . 
    لابراتوار بيمه کنندگان (UL    ) ، تست هاي استاندارد جديدي براي حريق به منظور توسعه حفاظت در برابر حريق در بخش هاي آشپزخانه رستورانها ، اتخاذ کرده اند . اين استانداردها راه حل هايي است که انجمن ملي توزيع کنندگان تجهيزات حريق به منظور توسعه حفاظت در برابر حريق پيشنهاد کرده اند .  
    دو نوع متفاوت از خاموش کننده هاي آتش (خاموش کننده هاي خشک و خاموش کننده هاي تر) را براي اطفاء حريق هايي که در آشپزخانه رخ مي دهد ، مورد تست قرار داده اند . بدين منظور از تست سوختن روغن استفاده کرده اند و به وسيله هر يک از اين دو نوع خاموش کننده ، حريق را اطفاء کرده اند . در زير معايب خاموش کننده هاي خشک و مزاياي خاموش کننده هاي تر ذکر شده است :
     
    1

     
    تست سوختن روغن  
    چندين پوند از پودرهاي گرد مانند از سر لوله اي با فشار بالا فشانده مي شود .   
    پودر آتش را خاموش مي کند اما در سرتاسر آشپزخانه و حتي داخل بخش نهارخوري پراکنده مي شود .
    همه چيز کثيف مي شود . غذاها آلوده مي شوند . نظافت مي تواند 2 تا 3 روز به طول بيانجامد . اين خارج از حرفه شماست .
    2
    تست سوختن روغن
    جريان محلول شيميايي فقط در جايي که نياز است متمرکز مي شود .
    آتش خفه مي شود ، روغن سوخته شده به صابوني کف آلود تبديل مي شود .
    صابون کف آلود ما را محدود به خالي کردن يک قسمت کوچک از آشپزخانه مي کند . پاک کردن آن آسان است .
    با توجه به دو تست ارائه شده , بهترين خاموش کننده براي حريق هاي آشپزخانه ، استفاده از محلول   شيميايي تر مي باشد که به صورت متمرکز عمل کرده و از آلوده شدن محيط آشپزخانه و غذاها نيز جلوگيري مي کند.
     
    خانم مهندس ماپار
    منبع : http://www.abasian.blogfa.com/cat-9.aspx