آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



مهار آتش‌سوزي پتروشيمي
تاریخ ارسال : 1390/9/9

خبرگزاري آريا- مدير روابط عمومي پتروشيمي کارون با تاکيد براين که هيچ تجهيز مهمي در آتش‌سوزي عصر دوشنبه اين مجتمع آسيب نديده است، تاکيد کرد: اين حادثه، آسيب‌ديدگي جاني منجر به جراحت يا فوت نداشته است.

به گزارش سرويس اقتصادي آريا، يزدانخواه با بيان اينکه اين آتش‌سوزي ساعت 6 و 45 دقيقه عصر دوشنبه (7 آذر) به وقوع پيوسته است، گفت: در اين حادثه يکي از خطوط لوله ساختمان تغليظ اسيد سولفوريک دچار آسيب شده بود و به دنبال آن کابل‌هاي برق ساختمان دچار آتش‌سوزي مي‌شود.
وي با اشاره به حضور به موقع نيروهاي آتش‌نشاني سازمان منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي در محل حادثه و مهار آتش خاطرنشان کرد که تا زمان راه‌اندازي مجدد خط توليد نيازهاي صنايع داخلي به محصولات پتروشيمي کارون باتوجه به موجودي مناسب انبارهاي اين شرکت بدون مشکل تامين خواهد شد.
يزدانخواه اضافه کرد: راه‌اندازي مجدد خط توليد ظرف دو هفته آينده و پس از تعويض کابل‌هاي برق و انجام تعميرات ساختمان آسيب‌ديده انجام مي‌شود.
شرکت پتروشيمي کارون نخستين شرکتي است که با هدف جلب سرمايه خارجي در توسعه صنايع شيميايي کشور پس از تصويب قانون حمايت از سرمايه‌گذاري خارجي و به منظور وارد کردن کردن فناوري توليد ايزوسيانات‌ها که از جمله مواد پتروشيمي ويژه به شمار مي‌روند، با مشارکت شرکت کماتور سوئد و هانزاشيمي آلمان در سال 1380 تاسيس شده است.
ايزوسيانات‌ها از دسته مواد استراتژيک با سود اقتصادي بالا است و در صنعت پتروشيمي به اين مواد به دليل کاربرد آن در طيف وسيعي از کالاها توجه ويژه‌اي مي‌شود، به طوريکه در 60 سال گذشته کاربردي‌ترين ماده پليمري جهان بوده است.
اين ماده از جمله موادي هستند که انحصار توليد آن در دست تعداد محدودي از شرکت‌هاي اروپايي و آمريکايي است، به گونه‌اي که حتي ليسانس آن را در اختيار ساير کشورها و شرکت‌هاي توليدکننده مواد پتروشيمي قرار نمي‌دهند به اين ترتيب با راه‌اندازي شرکت پتروشيمي کارون به عنوان نخستين شرکت توليدکننده اين مواد در خاورميانه، سالانه 80 هزار تن ايزوسيانات در اين مجتمع توليد و در فاز اول به 40 هزار تن به تولوئن دي ايزوسيانات (TDI) و در فاز دوم به 40 هزار تن به متيلن دي فنيل دي ايزوسيانات ( MDI) تبديل مي‌شود./***