آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep

  •  » مطالب علمي
  •  » ارگونومي
  • صدمات مکرر کشيدگي Repetivie strain injury - RSI

    RSI يا صدمات کشيدگي مکرر، زماني ايجاد مي شوند که ما مدت زمان زيادي از کامپيوتر استفاده کنيم. گاهي اوقات، درد آنقدر شديد است که فرد قادر به کارکردن نيست. حال چگونه مي توانيم از اين مشکل پيشگيري کنيم؟

    RSI چيست؟
    نشانگان کار بيش از حد، کارهاي مربوط به اندام بالايي، انقباضات ايزومتريک ميوپاتي، همه اين ها اصطلاحاتي هستند که براي توصيف کلمه RSI به کار مي روند. استفاده بيش از اندازه عضلات دست، مچ ها و بازوها و يا شانه ها به طور مکرر، و معمولاً روزانه باعث آسيب به اين عضلات مي شوند. اگر اين وضعيت منجر به التهاب گردند شانس بهبودي بسيار کم مي شود. صفحه کليد کامپيوتر و موس اغلب عامل ايجاد کننده RSI مي باشد. البته تنها دليل اين مشکلات نيستند. بدن هنگام کار نبايد روي ميز خم شود و قوز کند.
    نشستن در وضعيت بد در محيط کار مشکلات را بيشتر مي کند. فراموش نکنيد در صورتي که فردي با نشستن به روش ناصحيح بدون داشتن استراحت به مدت طولاني روي عضلاتش کشش وارد کند بدن وي دچار آسيب زيادي مي شود. تغييرات در فعاليت هاي زندگي نيز مي توانند منجر به اين حالت شوند. از زماني که کامپيوترها جزئي از وسايل زندگي شده اند بچه هاي کوچک و نوجوانان در معرض خطر گسترش RSI هستند. آنها با تکرار استفاده از بازي هاي کامپيوتري باعث آسيب به بدن خود مي شوند. آنها با وسايل دستي کامپيوتري و تلويزيوني بازي مي کنند. عضلات سفت و کشيده شده به درستي عمل نمي کنند. اين به اين معني است که فردي که تحت استرس و فشار است، احتمال بيشتري دارد که از آسيب عضلاني رنج ببرد و در نهايت مبتلا به RSI شود.

    روش هاي کم کردن خطر

    • محل کار خود و وضعيت نشستن خود را بررسي کنيد.

    • براي محافظت از مچ دست از يک بالشتک استفاده کنيد.

    • براي گرم کردن عضلات از ورزش هاي کششي استفاده کنيد.

    • هر 20 دقيقه استراحت کوتاهي داشته باشيد.

    • ورزش هاي آرامش سازي را تمرين کنيد.

    RSI يک بيماري نادر نيست، آرنج تنيس بازان و آرنج گلف بازان دو مثال شايع ديگر از اين نشانگان هستند. اين افراد به مدت طولاني در زندگي ورزش کرده اند. هر فردي که از عضلات بازو و دستانش به طور مکرر و بيش از حد استفاده کند ممکن است دچار RSI شود. اين بيماري کارگران کارخانه مونتاژسازي و خط توليد موسيقي سازان و خياطان و کارگران را درگير مي کند و در محيط هاي کاري است که کارشان دائمي است.

    تشخيص RSI:
    ممکن است ماه ها يا سال ها طول بکشد تا علائم بيماري به صورت درد و ناراحتي ظاهر شود. زيرا مدت زمان زيادي طول مي کشد تا آسيب هاي ناشي از بيماري به حدي برسد که براي بيمار مشکل ايجاد کند. اين بيماري با درد خفيف شروع مي شود که فرد زياد به آن توجه نمي کند. به مرور زمان و ادامه تخريب افراد ممکن است در حالي که در حين انجام فعاليت هاي تکراري هستند علايم را تجربه کنند. به عنوان مثال وقتي در حال تايپ کردن هستند. همان طور که وضعيت بدتر مي شود، درد در بيشتر اوقات احساس مي شود حتي با حرکت هاي بسيار آرام و سبک. يک يا هر دو اندام فوقاني ممکن است درگير شوند. خيلي از افراد حالت کرختي سوزن سوزن شدن دارند. بعضي وقت ها، اين حالات و درد باعث مي شود فرد نتواند اشيا را نگه دارد و اغلب از دستش مي افتد.

    درمان هاي احتمالي RSI:

    • استفاده از کيسه هاي گرم و سرد

    • Arnica

    • استفاده از داروهاي از بين برنده درد

    • داروهاي ضدالتهاب

    • استفاده از مچ بند

    • طب سوزني

    • استفاده از اسپيلت

    • فيزيوتراپي

    • Osteopathy

    • روش الکساندر

    فردي در معرض خطر RSI است که شغل وي طوري باشد که مجبور باشد کارهاي تکراري انجام دهد. اگر فرد مدت زمان زيادي را در حالت نشسته در صندلي نامناسب باشد يا محل کار وي ناراحت باشد و هيچ استراحتي نداشته باشد خطر بيماري افزايش پيدا مي کند. پيشگيري هميشه بهتر از درمان است. از کارفرماي خود بخواهيد که وضعيت محل کار و نشستن صحيح محيط کار را بررسي نمايد و شيوه صحيح را به شما بياموزد. استفاده از يک بالشتک کوچک براي حمايت ازمچ هنگام تايپ تفاوت آشکاري ايجاد مي کند.
    اين حرکات شبيه ورزش دادن به عضلات است. هنگام ورزش آنها گرم مي شوند و سپس مجدداً استراحت مي کنند.
    بيش از 20 دقيقه بدون داشتن استراحت روي صندلي نشينيد، استرس و فشار باعث بدتر شدن مي شوند، بنابراين روش هاي آرامش سازي و يا يوگا مي توانند کمک کننده باشند انجام ورزش هاي کششي آرام بسيار لازم است.
    از کيسه هاي سرد و گرم، داروهاي ضد التهاب طبيعي که به شکل کپسول و يا اشکال کرم هستند استفاده کنيد. از بين برنده هاي درد مثل استامينوفن و ضدالتهاب مثل ايبوپروفن که به شکل قرص مي باشند ژل ها و کرم ها، مي توانند درد و ناراحتي را بهبود ببخشند. بانداژهاي کشي براي حمايت از مچ دست بسيار مفيد هستند.
    اگر وضعيت تان بدتر شد ممکن است پزشک داروهاي قوي تري تجويز کند همچنين وي ممکن است به شما توصيه کند از اسپليت يا طب سوزني براي بهبود درد استفاده کنيد. فيزيوتراپي استئوپاتي براي تسکين درد بسيار خوب هستند و به نظر مي رسد تأثير خوبي داشته باشند.

    منبع: http://www.boali.com/smk/smk09.htm

    تهيه شده در: http://www.newdesign.ir/search.asp?id=66&rnd=1881