آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



ايمني هسته اي در دستور كار نشت گروه 20
تاریخ ارسال : 1390/3/18

بي‌بي‌سي گزارش داد كه وزراي انرژي گروه 20 قرار است در پاريس با يكديگر ديدار كنند تا درباره‌ ايمني هسته‌يي به دنبال بحران نيروگاه فوكوشيما دايچي ژاپن گفت‌وگو كنند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) شبكه خبري بي‌بي‌سي در ادامه گزارش خود اعلام كرد: بحراني كه به دنبال زمين‌لرزه و سونامي ژاپن در نيروگاه فوكوشيما دايچي اتفاق افتاد باعث درخواست كشورهاي مختلف براي اعمال اقدامات امنيتي شديدتري در صنعت هسته‌يي شد و برخي كشورها اكنون در استراتژي هسته‌يي خود تجديدنظر كرده‌اند.

آلمان اولين كشور صنعتي بزرگ جهان است كه قصد دارد انرژي هسته‌يي را كنار بگذارد و صنعتش را مجددا بر روي فناوري‌هاي سبز و نسل جديدي از نيروگاه‌هايي كه با گاز و ذغال‌سنگ تميزتر كار مي‌كنند متمركز كند.

فرانسه در زمينه‌ انرژي هسته‌يي در راس كشورهاي جهان قرار دارد 80 درصد برق اين كشور از 58 رآكتور هسته‌يي‌اش تامين مي‌شود و صادرات فناوري هسته‌يي بخش مهمي از اقتصاد فرانسه را تشكيل مي‌دهند.

نيكلا ساركوزي رييس‌جمهور فرانسه كه علاوه بر آن رياست گروه 20 را بر عهده دارد در نشست اخير گروه هشت در دوويل با نائوتوكان نخست وزير ژاپن ديدار كرد تا بر روي تنظيم پيش‌نويس مجموعه‌ي جديدي از استانداردهاي ايمني هسته‌يي جهاني تا پايان سال ميلادي جاري آغاز به كار كنند.

ساركوزي گفت كه ايمني و نه هزينه از اين به بعد محور اصلي استانداردهاي فناوري و پروژه‌هاي آينده خواهد بود.

وي توضيحي درباره‌ي اين‌كه قوانين چگونه مي‌توانند بهبود يابند نداد.

اما برخي مقامات ديگر از جمله خوزه مانوئل باروسو رييس كميسيون اتحاديه اروپا خواستار بررسي مجدد كنوانسيون ايمني هسته‌يي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي كه نظارت بر استانداردهاي بين‌المللي را بر عهده دارد شده‌اند.

آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اواخر ماه ميلادي جاري براي گفت‌وگو درباره‌ي اين مساله تشكيل جلسه مي‌دهد.

نيروگاه فوكوشيما در زمينه لرزه و سونامي ‌11 مارس ژاپن دچار آسيب شديد شد و سيستم‌هاي خنك كننده راكتورها را از دست داد. اين امر در نهايت به نشت راديو اكتيو در محيط منجر شد.

اپراتور اين نيروگاه اعلام كرده است كه ‌16 ساعت پس از وقوع زلزله ميله‌هاي سوخت اورانيوم رآكتور شماره ‌1 ذوب شده و به ته مخزن فشار، يعني محفظه فولادي استوانه‌اي شكلي كه سوخت را در داخل هسته نگه مي‌دارد، افتادند. رآكتورهاي شماره دو و سه اين نيروگاه نيز همين روند را طي كرده‌اند.

بسياري از ساكنان نواحي اطراف نيروگاه (شعاع ‌20 كيلومتري) مجبور به ترك خانه‌هاي خود شده‌اند و اكنون در پناهگاه‌ها، خانه‌هاي موقت و خانه‌هاي بستگان‌شان به سر مي‌برند.

آلودگي راديواكتيو حتي در شير پنج مادر ژاپني مشاهده شده است و هم‌چنان درباره سبزيجات، محصولات دامي و شيلات نگراني وجود دارد و انبوهي از شكايات عليه تپكو مطرح شده و درخواست خسارت شده است. تپكو كه با خسارتي چند ميلياردي روبه‌رو شده است با پذيرش شروط دولتي، توانست حمايت دولت را در پرداخت خسارات جلب كند.

تپكو قول داده بود تا ماه ژانويه وضعيت نيروگاه را به ثبات برساند، اما يك مقام عالي‌رتبه در اين شركت گفته است كه تثبيت وضعيت اين نيروگاه تا پايان سال ميلادي جاري غيرممكن است./***